018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Optužnica za ubistvo vlasnika „Dakoma“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka i Ivice Dinića zbog ubistva Slobodana Marinkovića, vlasnika Fabrike mesa „Dakom“ i lanca mesara.

Dvadesetdevetogodišnji Marko Dinić iz Niša optužen je da je 1. oktobra 2012. godine,  hicima iz pištolja, iz osvete ubio Marinkovića, a da mu je njegov brat Ivica pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

Njihov otac, pokojni Dušan Dinić, vlasnik restorana ,,Lion“ dugovao je dva miliona dinara Marinkoviću, na ime isporučene robe za potrebe restorana. Kada je otac umro, braća su pokušavala da isplate dug u ratama, koji, međutim, nije isplaćen i Marinković je imao sudsko rešenje da 1.oktobra 2012.godine, kada je i ubijen, preuzme polovinu restorana ,,Lion“.

Kako je istragom utvrđeno, braća su pripremila klasičnu sačekušu ispred Marinkoviće kuće i fabrike mesa u Mramoru, kada je Marko Dinić ispalio šest hitaca iz pištolja kalibra 9 milimetara. Braća su uhapšena 23. oktobra prošle godine, a pritvor im je, nakon podizanja optužnice, ponovo produžen.

Veštačenjem koje je urađeno na Biološkom fakultetu u Beogradu, utvrđeno je da tragovi na čauri odgovaraju DNK profilu Marka Dinića, a tragovi iz unutrašnjosti automobila DNK profilu braće Dinić. Uhapšena braća su, međutim, u svojim izjavama istražnim organima negirala sve navode koji im se stavljaju na teret.

A niška policija tokom jučerašnjeg dana uhapsila je Novicu M. iz Radevca kod Aleksinca zbog pokušaja ubistva. On se sumnjiči da je 8. maja nožem naneo teške telesne povrede Saši I. iz istog mesta. Juče su privedeni i Marko B., Nikola N., Nikola J. i Jozef G. pod sumnjom da su neposredno i sms porukama pretili i iznuđivali novac.

 

Povezane vesti