018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština Ražanj domaćin prvog radnog sastanka (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Prvi radni sastanak načelnika Nišavskog upravnog okruga i načelnika inspekcijskih službi sa rukovodstvom opštine Ražanj obezbediće bolju primenu tri ključna zakona za funkcionisanja opština, i to: Zakona o inspekcijskom nadzoru, Zakona o vanrednim situacijama i Zakona o planiranju i izgradnji.

U Nišavskom upravnom okrugu planiraju da aktiviraju sve proizvodne kapacitete, kako bi zaustavili demografsko pražnjenje ove nerazvijene opštine.

Opština Ražanj bila je domaćin prvog radnog sastanka koji je održan na incijativu Aleksandra Cvetkovića, načelnika Nišavskog upravnog okruga. Reč je o neposrednom kontaktu predstavnika inspekcijskih službi Nišavskog okruga sa rukovodstvom optine Ražanj. Na sastanku su izneti problemi sa kojima se suočavaju službenici ove opštine. Jedna od tema razgovora bila je i bolja komunikacija i saradnja sa resornim ministarstvima Vlade Republike Srbije. To se može postići koordiniranim radom opštinskih organa i inspekcijskih službi Nišavskog okruga, kaže načelnik Aleksandar Cvetković.

Godine 2009. opština Ražanj najdoslednije je sprovela racionalizaciju radnih mesta. Posle uredbe vlade RS o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, u opštinskoj upravi zbog prirodnog odliva kadrova ne mogu da zaposle ljude na ključnim rukovodećim mestima.

Zaustavljanje pogubnog procesa demografskog pražnjenja nerazvijenih opština takođe je jedan od prioriteta u radu Nišavskog upravnog okruga.

Sastanci najviših predstavnika Nišavskog upravnog okruga sa rukovodstvima opština nastavlja se i narednih dana. 25.februara biće održan sastanak sa rukovodstvom opštine Aleksinac, najavio je načelnik Aleksandar Cvetkovic.

Povezane vesti