018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština Pantelej pomaže mladoj teniserki

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dvanaestogodišnja Mija Ljubić tenisom se bavi osam godina, i u kategoriji do 12 godina prva je na regionalnoj listi Teniskog saveza Srbije. Trideset medalja i dvadeset pehara koje je osvojila, ipak nije dovoljno za njen dalji profesionalni napredak. Predstavnici opštine Pantelej danas obišli porodicu Ljubić, kako bi joj pomogli ne bi li nekada bila svetski broj jedan.

Mija Ljubić je do sada učestvovala na brojnim državnim, ali i evropskim takmičenjima, a o njenom talentu svedoči i prvo mesto na regionalnoj listi Teniskog saveza Srbije, kao i plasman u prvih deset je na nivou države. Uzor joj je, kaže, Marija Šarapova, a jednog dana želi da postane i svetski broj jedan. Ipak, bez finansijske pomoći, to će biti teško ostvarljivo.

Iako zaposleni, roditelji dvanaestogodišnje Mije Ljubić nisu u mogućnosti da u potpunosti finansijski isprate njen talenat i uspeh. Pored kotizacija  i opreme, putovanja su, prema rečima njene majke, Valentine Ljubić, jedna od najskupljih stavki.

Predsednik GO Pantelej Srđan Savić, koji je obišao porodicu Ljubić, kaže da ne želi jednokratno da pomaže ovakvim talentima, već sistematski, kako bi pomoć imala efekte. Savić dodaje da je Gradska opština Pantelej već pomagala Miji, tako što je snosila troškove kotizacija i odlazaka na turnire, a što će biti, sasvim sigurno, nastavljeno i ubuduće.

Povezane vesti