018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština Palilula nastavlja akciju „Pomozimo našoj deci“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Šestoro dece koja boluju od težih bolesti moći će da odu na jednonedeljnu rehabilitaciju u neku od banja u Srbiji ili na more, ukoliko to bude preporuka lekara. Ovo im je obezbedila opština Palilula uz pomoć privrednika, u nastavku akcije „Pomozimo našoj deci“.
Mališani koji boluju od težih bolesti ili imaju neki oblik invaliditeta, ićiće ove godine u banju, gde mogu da borave 7 dana besplatno, sa jednim roditeljem ili starateljem. Banjsku rehabilitaciju plaća opština Palilula, kao i privrednici koji posluju na teritoriji grada. Uz to, deca će moći da iskorise vaučer od 5 000 dinara koji daje Vlada Srbije. Kako kažu roditelji ovih mališana, pomoć im i te kako znači, naročito što znaju da nisu sami.
Deca mogu da odu u bilo koju banju po preporuci lekara, a ukoliko bude bilo potrebe, mogu otići i na more, kaže predsednik opštine Boban Džunić.
Ovo je nastavak akcije „Pomozimo našoj deci“ koju je opština započela jula 2013. donatorskom akcijom u centru grada. Kampanju su pomogli i učenici OŠ „Kralj Petar Prvi“ humanitarnim predstavama, a sportisti Andrija i Stevan Živković poklonili su deci lopte i bokserske rukavice. U opštini pozivaju sve koji su u mogućnosti da se priključe fondu uplatom sredstava na namenski račun GO Palilula i time pomognu što više mališana. (žiro račun 840-2879741-16 Ministarstvo finansija – Uprava za trezor)