018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština obavestila o uslovima zakupa javnih površina u Tvrđavi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Crveni krst je na radnom sastanku upoznala zainteresovane preduzetnike koji učestvuju u konkursu za zauzeće javnih površina u Tvrđavi sa uslovima koje treba da ispune.

Istovremeno su, sa javnim preduzećima i ustanovama, razgovarali o poboljšanju izgleda i uslova poslovanja u Tvrđavi, jer od davanja u zakup opština prihoduje značajna sredstva, kažu u Crvenom krstu.

Javni konkurs za zauzeće površina javne namene izaći će u februaru, a za obavljanje bilo koje delatnosti u Tvrđavi neophodno je da zainteresovani budu registrovani preduzetnici. Takse određuje grad i one iznose 169 dinara dnevno po kvadratu za automate za kokice kao i frižidere, 31 dinar po aparatu za igru dnevno i 260 dinara po vagonu zabavnih vozića.

Radnom sastanku prisustvovali su i predstavnici javno-komunalnih preduzeća, Turističke organizacije i Zavoda za zaštitu spomenika, Direkcije za izgradnju grada i svih drugih ustanova koje su zadužene za održavanje Tvrđave i njenih sadržaja. Najveći problem za sada su javni toalet i česma, ali i struja i odvoz smeća.

Samo od javnih površina u Tvrđavi opština prihoduje tri i po miliona dinara godišnje, ne računajući kafiće. Zato je neophodno upoznati zakupce sa uslovima koje moraju da ispune, dodaju u Crvenom krstu.

Povezane vesti