018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština Niška banja obradovala prvake

Novu generaciju đaka prvaka dočekala je i Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj banji. Opština im je poklonila dopunski pribor, dok će im škola od ove godine omogućiti i produženi boravak.

Po starom dobrom običaju, uz direktora, učitelje i predstavnike Opštine, doborodošlicu prvacima prigodnim programom poželeli su i učenici drugog razreda. Osnovna poruka je da će im škola, kao izvor znanja, biti druga kuća, koja će im otvoriti vidike za dalje obrazovanje.

U ime Opštine „Niska banja“, pakete sa sveskama i priborom za likovno đacima je uručio predsednik Zoran Vidanović.

Pedagozi kažu da je polazak prvaka u školu, veći šok za roditelje nego za decu, jer su opterećeni time da li će se dete adaptirati na nove uslove i da li će umeti da odgovori novim zahtevima.

Organizovanjem produženog boravka za đake prvog, drugog i trećeg razreda, OŠ “Ivan Goran Kovačić“, prvi put će, na ovaj način, izaći u susret i zaposlenim roditeljima.

Ove godine Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić“, sa isturenim odeljenjima u Prvoj Kutini i naselju Nikola Tesla, upisalo je 78 učenika, tako da se ova obrazovna ustanova može pohvaliti kontinuitetom po pitanju broja đaka.

 

Povezane vesti

  • Žare

    Kol’ko ste pare plaknuli?