018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština Merošina finansira obuku 80 radnika u „Leoniju“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Opština Merošina finanasiraće obuku 80 radnika za radna mesta u kompaniji „Leoni“ u Malošištu. Ugovor sa Nacionalnom službom zapošljavanja je potpisan, obuka će trajati dva meseca, a po isteku obuke radnici će imati priliku da se u narednih 6 meseci dokažu i za sebe obezbede ugovor na neodređeno vreme.
Nakon nekoliko testiranja izbor je napravljen, i 80 nezaposlenih sa teritorije opštine Merošina dobiće priliku da pohađa obuku za radna mesta u Nemačkoj kompaniji „Leoni“ u Malošištu. Oni koji završe obuku imaće priliku da se oprobaju kao radnici ove fabrike i to potpisivanjem ugovora na 6 meseci. Hoće li 80 meštana Merošine dobiti i stalna zaposlenja, zavisi od njihovog uspeha na obuci i angažovanja.
Obuka traje dva meseca, i za to vreme bi trebalo da se savlada sve što je potrebno za obavljanje posla u Leoniju. Prema Nešićevim rečima, meštani Merošine retko imaju mogućnosti za masovnije zapošljavanje, pa ovakve prilike koje im pruža opština treba iskorisitti.
Prema rečima direktora Nacionalne službe zapošljavanja, saradnja sa lokalnom samoupravom i privatnim preduzetnicima je odlično rešenje problema nezaposlenosti.
Za ovaj projekat izdvojeno je 4.800.000 dinara, a očekuje se da će i za narednu grupu polaznika biti obezbeđena ista suma.

Povezane vesti