018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opština „Medijana“ pomaže Svratište za decu ulice (VIDEO)

Komentari: isključeni

Briga o deci je među prioritetima gradske opštine Medijana, rekao je predsednik dr Nebojša Krstić prilikom obilaska svratišta za decu ulice koje, kako je Krstić istakao, opština tradicionalno pomaže.

Svratište za decu ulice veoma je važno za grad Niš, jer omogućava mladima da se na bar nekoliko sati sklone od hladnoće i nemaštine, rekao je Krstić. Zbog toga se čelnici opštine trude da kad god je to moguće, obezbede ovoj deci hranu i druge potrepštine.

Ovo je jedino mesto na kome se deca ulice osećaju sigurno i uvaženo, kaže koordinator svratišta Boško Aleksić i dodaje da im svaka pomoć mnogo znači. On je podsetio da su preko projekata sredstva za svratište obezbeđena do kraja juna, pa se nada da će Grad pronaći način da pomogne.

Svratište za decu ulice postoji od 2009. godine i do sada je kroz njega prošlo više od 200 dece. Osim onih koji rade na ulici, ovde dolaze i deca iz problematičnih porodica. Svratište je otvoreno svakog dana između 12 i 18 sati. Sa decom rade volonteri koji organizuju različite kreativne radionice, a osim toga, korisnici mogu da dobiju i zdravstvenu pomoć.

Povezane vesti