018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oprez! Voda u Blacu i Gadžinom Hanu izuzetno lošeg kvaliteta! (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prema svim laboratorijskim analizama, voda u Gadžinom Hanu i Blacu je izuzetno lošeg kvaliteta, saopšteno je iz niškog Instituta za javno zdravlje. Voda, takođe, nije za korišćenje ni u Prokuplju i Svrljigu, a u Kuršumliji se i dalje preporučuje upotreba voda iz cisterni. Nasuprot njima, Nišlije, kao i meštani Merošine i Žitorađe nemaju razloga za brigu jer piju potpuno ispravnu vodu.

Uprkos tome što je na području Nišavskog i Topličkog okruga za sada bezbedno koristiti vodu samo u Nišu, Žitorađi i Merošini, iz Instituta za javno zdravlje poručuju da nema mesta panici. U Aleksincu je, prema rečima doktora Branislava Tiodorovića, voda upotrebljiva, ali se njen kvalitet i dalje pomno prati.

Osim što su uništile pojedine objekte i poljoprivredna imanja, poplave su uticale i na zdravlje ljudi. Konačni bilans obolelih od crevnih infekcija, uzrokovanih korišćenjem neispravne vode, trebalo bi da bude poznat za najkasnije nedelju dana.

Tiodorović napominje da su seoski vodovodi veliki rizik po zdravlje jer nisu adekvatni kontrolisani. S druge strane, Institut za javno zdravlje, tvrdi on, obavljaće analize dok budu imali sa čime to da čine, jer im javna preduzeća u ovom trenutku duguju čak osamnaest miliona dinara.

Povezane vesti