018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

OPREDELJEN NOVAC ZA NIŠKI SPORT

Za potrebe 27 sportskih organizacija od posebnog značaja za razvoj sporta u Nišu, ove godine, biće izdvojeno 410 miliona dinara, što je 30 miliona više nego lane. Ovakvo rešenje, usvojilo je Gradsko veće. Na pomenutoj listi organizacija od posebnog značaja, nasle su se još dve, Košarkaski klub “Fer plej” i muški stonoteniserski klub “Železničar”.
Sportski klubovi, njih ukupno 27 u Nišu, koji se tretiraju kao organizacije od posebnog znacaja za razvoj sporta u gradu, podeliće ove godine sumu od 410 miliona dinara, što je za 30 miliona više nego 2019 godine. Sa ovakvim rešenjem, saglasilo se i gradsko veće. Takodje, svoje mesto, ove godine našla su i dva kluba, stonoteniski i košarkaški.
Ubačene su i dve organizacije koje su prema Bratićevim rečima, takodje veoma značajne -školski sport i sportski savez grada koji rukovodi rekreativnim i školskim sportom u gradu i ima puno akcija tokom godine. Koliko će svaka od sportskih organizacija dobiti novac koji je izdvojen za ovu godinu, znaće se na nekom od narednih Gradskih veća.