018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Opasnost od poplava u Srbiji

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Vanredna odbrana od poplava proglašena je na reci Raškoj, a redovna odbrana na Savi kod Šapca i Sremske Mitrovice. Redovna odbrana od poplava i u Prijepolju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ukazalo je da usled obilnih padavina raste vodostaj reka posebno na jugozapadu zemlje. Ministarstvo navodi da je redovna odbrana od poplava uvedena i na brani Veliko Središte kod Vršca, zatim na reci Lim, na Miloševki i Seljasnici u Prijepolju.

Na teritoriji opštine Šabac poplavljeno je vikend-naselje u nebranjenom kraj Save, dok se reka Tamnava izlila u uskom pojasu u selu Goločelo i poplavila put prema školi koji je prohodan za pešake. U svim ugroženim područjima pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP Srbije stalno nadgledaju teren.

Nekoliko desetina kuća čiji su vlasnici Srbi povratnici u Osojanskoj dolini u Metohiji poplavljeno je zbog izlivanja reke Kujavča. Predsednik opštine Istok Dragoljub Repanović izjavio je Tanjugu da su zbog kiše koja je neprestano padala u minulih 48 sati pod vodom kuće, pomoćni objekti i imanja Srba u selima Osojane, Tučep, Šaljinovića, Žač i delu Koša. (Beta, Tanjug)

Povezane vesti