018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Olujni vetar nosio krovove, čupao drveće, uništavao zasade (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nevreme koje je sinoć oko jedan sat zahvatilo ovaj kraj nanelo je ogromnu štetu selima u okolini Niša i Aleksinca. Usevi su potpuno uništeni, a oštećeno je i nekoliko kuća. Meštani kažu da ovakvu nepogodu ne pamte.

Iako je kalendarski leto, na putu Kamenica – Cerje jutros se mogao videti led koji je ostao posle jakog grada od sinoć. Našoj redakciji javljali su se meštani Huma, Cerja, Brenice, kao i brojnih sela u aleksinačkoj opštini. Kako kažu, jak olujni vetar je rušio krovove kuća, čupao drveće, uništavao zasade, a vreme je bilo pravo zimsko. Prema njihovim rečima vetar je bio toliko jak da ni najstariji stanovnici ne pamte takvo nevreme, a šteta je, kažu, ogromna.

Nevreme je, kažu, počelo oko jedan sat iza ponoći i trajalo punih pola sata, a prizor koji su kasnije zatekli bio je neverovatan. Od vinograda, krovova kuća, voćnjaka i povrtnjaka nije ostalo ništa. Uragan, kako ga meštani nazivaju, ostavio je pustoš, a u potivgradnoj stanici nisu mogli ništa da preduzmu, jer u tom trenutku raketa nije bilo.

Iako su štetu na poljoprivrednom zemljištu prijavili, kažu da žetve sigurno neće biti jer su im polja potpuno uništena. Slična situacija je i u selima Draževac, Moravac, kao i drugim selima aleksinačke kotline, a kako kažu meštani, situacija je posebno teška jer su im u isto vreme uništena i polja i kuće.

 

Povezane vesti