018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Olakšice za redovne platiše

Komentari: isključeni
Tagovi:

Nišlije uglavnom redovno plaćaju komunalije, a u „Objedinjenoj naplati“ od septembra planiraju nove olakšice za redovne platiše.

Mogućnost otplate duga na rate uz otpis kamate smanjila je broj dužnika, kao i visinu dugovanja, kažu u ovom preduzeću.

Mesečni račun za komunalnalije jeste veliki izdatak za Nišlije, ali uprkos tome, većina ne dozvoljava da se dugovi nagomilaju.

U „Objedinjenoj naplati“ kažu da su se dugovanja znatno umanjila zahvaljujući mogućnosti otplate duga na rate. Od 2.500 ugovora, koliko je sklopljeno od novembra do februara, samo 100 korisnika nije ispoštovalo obaveze.

Od početka akcije Objedinjene naplate i Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, samo 100 korisnika materijalne pomoći prijavilo se za otplatu dugovanja na maksimum 90 rata. Za ovu kategotiju rata iznosi 10 odsto od iznosa socijalne pomoći, a korisnici mogu da se prijave do kraja avgusta.

Oko 1500 Nišlija duguje do 50.000 dinara za komunalije, što nije veliko dugovanje, a svega desetoro duguje od 450.000 do 520.000. Od septembra su u planu dodatne olakšice za redovne platiše, kažu u Objedinjenoj naplati i dodaju da će po uzoru na novosadsko Javno-komunalno preduzeće “Informatika” redovnim platišama biti omogućeni popusti prilikom kupovine u određenim marketima ili jedan račun manje godišnje.

Povezane vesti