018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Olakšanja za pratioce OSI (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

A o tome kako osobama sa invaliditetom u Nišu pružiti što kvalitetniji život, govorilo se i u Skupštini grada Niša. Naime, predstavnici specijalizovanih udruženja su sa predsednikom niške Skupštine Miletom Ilićem, načelnicom Uprave za primarnu dečju i socijalnu zaštitu, kao i predsednicom Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom, dogovorili da se pratiocima osoba sa hendikepom omoguće celodnevne besplatne karte za javni gradski prevoz.

Za osobe sa invaliditetom u Nišu do sada se uradilo koliko se moglo – Skupština grada pomogla je da se obezbedi više personalnih asistenata, za šta je izdvojeno i više novca iz budžeta. U dogovoru sa „Nišstanom“ uklanjaju se arhitektonske barijere, a pomaže se i klubu za adaptivno ploivanje Delfin. Sada je na red došla i pomoć pratiocima osoba sa hendikepom.

Svoje argumente iznele su i načelnica Uprave za primarnu dečju i socijalnu zaštitu, i predsednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom, a potporu će dati i Direkcija za javni prevoz. Pomoć pratiocima hendikepiranih osoba najviše hrabri Udruženja.

U Udruženjima osoba sa invaliditetom dodaju da problema ima puno, ali je optimistično što se jedan po jedan rešava. Problemi koji i dalje tište ove ljude su zapošljavanje i fizičke prepreke.

Povezane vesti