018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Okrugli sto o primeni novog zakona o zaštiti potrošača (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prvi put u poslednjih deset godina Novi zakon o zaštiti potrošača, koji sa primenom kreće od 22. septembra, obezbeđuje potrošačima zaštitu i to u skladu sa evropskim standardima. Trgovac mora u roku od 8 dana da odgovori na reklamaciju potrošača, a biće formirane stalne komisije pri javnim preduzećima koja pružaju komunalne usluge i čijem sastavu će biti i predstavnici organizacija potrošača.

U Regionalnoj privrednoj komori Niš na inicijativu Centra za zaštitu potošaca „Forum“ organizaovan je okrugli sto o primeni novog zakona o zaštiti potrošača koji je stupio na snagu 21. juna, a sa primenom kreće od ponedeljka 22. septembra.

Predstavnici ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija bili su glavni komentatori novog zakona.

U Centru za zaštitu potrošača „Forum“ ne kriju zadovoljstvo ovim zakonom, koji je kako kažu u potpunosti preuzeo evropske premise i primere dobre prakse u ovoj oblasti.

Jedna od značajnih novina u novom zakonu o zaštiti potrošača jeste članstvo i učešće u donošenju odluka predstavnika Udruženje i Organizacija potrošača u stalnim komisijama za reklamacije kao i komisijama pri javnim preduzećima koja pružaju komunalne usluge.

Povezane vesti