018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Okrugli sto o komorskom sistemu u Srbiji (VIDEO)

Komentari: isključeni

Regionalna privredna komora Niš bila je domaćin okruglog stola na kome su učestvovali predstavnici privrednih komora, a glavna tema razgovora bila je komorski sistem u Srbiji.

U RPK Niš kažu da je već formirana radna grupa za izradu nacrtaj novog zakona o komorskom sistemu, čije se usvajanje očekuje 2015.g.

Cilj je stvaranje boljeg ekonomskog ambijenta i efikasnijeg komorskog sistema koji će obezbediti bolju uslugu domaćim i stranim privrednicima.

Posle 2013. godine, kada je uveden sistem dobrovoljnog članstva, primetan je trend osipanja broja članova, naročito manjih preduzeca. I pored toga RPK beleži najbolje rezultate za poslenjih 15 godina. Danas broji 814 kompanija, clanica, uključujući i one najveće, kao Što su Filip Moris, Tigar Pirot, Leoni, Gramond i druge.

Austrijski i nemački komorski sistemi biće uzor članovima radne grupe, koje će se baviti izradom nacrta zakona.

Regionalna privredna komora Niš osnovala je klub investitora čiji su članovi Tigar Pirot, Leoni i Gramond. Zahvaljujući saradnji ovih velikih kompanija, RPK I predstavnika državnih institucija, znatno je poboljsan ekonomski ambijent, kao I uslovi za dolazak stranih investitora.

Povezane vesti