018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Okrugli sto o formiranju novog smera na Fakultetu zaštite na radu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niški Fakultet zaštite na radu mogao bi da dobije nov studijski program iz oblasti civilne zaštite i vanrednih situacija, ukoliko dobije saglasnost Senata Univerziteta. Tim povodom na ovom Fakultetu je organizovan okrugli sto, u kome su  pored domaćina, učestvovali i predstavnici Fakulteta bezbednosti i krimanalističko-policijske Akademije iz Beogradu, Elektronskog fakulteta iz Niša i Univerziteta iz Sankt Peterburga.

Sve više vremenskih nepogoda, kao i druge vanredne situacije koje mogu ugroziti zdravlje i život ljudi, inicirale su ideju predstavnika Nišavskog upravnog okruga i Srpsko-ruskog humanitarnog centra, da se za potrebe vanrednih situacija školuju neophodni stručni kadrovi. Njihovo usavršavanje bilo bi omogućeno uvođenjem novog studijskog programa na Fakultetu zaštite na radu.

Budućim studentima na raspolaganju bi bile i dve laboratorije namenjene usavršavanju u oblasti vanrednih situacija i civilne zaštite, koje je srpsko-ruski humanitarni fond poklonio Fakultetu. Pored toga i sam Srpsko-ruski humanitarni centar na niškom aerodromu bio bi svojevrsna naučna baza za nove studije.

Prorektor niškog univerziteta ističe da će, ukoliko budu ispunjeni svi neophodni uslovi, ova visokoškolska ustanova podržati inicijativu o formiranju novog studijskog programa.

Ukoliko dobije zeleno svetlo, studijski program civilne zaštite i vanrednih situacija brucoši bi mogi da upišu već naredne školske godine, a njegov rad bio bi organizovan uz stručnu pomoć predavača sa Kriminalističko-policijske akademije i Fakulteta bezbednosti iz Beograda, niškog Elektronskog fakulteta i Univerziteta iz Sankt Peterburaga.

Povezane vesti