018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Okončana drama u Donjoj Vrežini (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon višečasovnog ubeđivanja vlasnik fabrike nameštaja “Eurostil” Zoran Cekić odustao je od ideje da se zapali, jer je inspekcija došla da sruši pomenuti objekat. Novosagrađeni poslovni prostor je, kako je potvrđeno Ntv u GO Pantelej u procesu legalizacije. Iz gradske građevinske inspekcije tvrde da su njihovi službenici postupali po zakonu, ali su Cekiću, zbog pritiska iz Grada, izašli u susret kako ne bi još ljudi ostalo bez posla.

Nakon intervencije policijskih pregovarača, vatrogasaca, Hitne pomoći i opštinskih službenika, drama u Donjoj Vrežini je okončana. Zaposleni u Eurostilu došli su ujutru na posao, ali nisu očekivali ovakvu reakciju vlasnika preduzeća koji je pretio da će se spaliti ukoliko inspekcija počne da ruši objekat.

Vlasnik Eurostila Zoran Cekić je puna četiri sata poliven benzinom i sa upaljačem u rukama stajao na krovu svoje firme. Da se odluči na ovako radikalan korak, odlučio je, kako kaže, da radikalizuje protest jer država nema sluha za domaće privatnike koji, uprkos krizi i manjku profita, zapošljavaju ljude.

Pomoćnik načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Miljan Anđelković rekao je za Nišku televiziju da je vlasnik Eurostila kasno podneo zahtev za legalizaciju.

Drami u Donjoj Vrežini prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Pantelej. Opštinski većnik Nebojša Lović kaže da je jedan od problema sa objektima u Donjoj Vrežini i taj što se skoro godinu dana kasni sa donošenjem Plana generalne regulacije dva. Očekuje se da bude usvojen na nekom od narednih zasedanja Skupštine Grada Niša.

Da li će i kada biti srušen Eurostil za sada je neizvesno. Naime, advokat firme je podneo Upravnom sudu zahtev za odlaganje izvršenja. U “Eurostilu” je zaposleno desetoro ljudi, a sama firma posluje duže od decenije u prostorijama u blizini objekta predviđenog za rušenje.

 

Povezane vesti