018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oko 8.000 potrošača i dalje bez struje

Od:
Komentari: isključeni

KRALJEVO – Ekipe privrednog društva „Elektrosrbija“ uspele su, za manje od 24 sata, da poprave kvarove izazvane nevremenom i snažnim udarima vetra, saopšteno je iz Elektorprivrede Srbije.

Bez električne energije oko 19 časova bilo je oko 8.000 građana, što je manje od jedan odsto od ukupnog broja kupaca na području „Elektrosrbije“ i to se smatra redovnim pogonskim stanjem, navedeno je u saopštenju.
Monterske ekipe radile su bez prestanka ceo dan kako bi građani što pre dobili električnu energiju.
Krizni štab je u pripravnosti, a monterske ekipe su još na terenu i otklanjaju preostale kvarove.
Glavni razlog prekida napajanja strujom bio je vlažan sneg koji je tokom noći prekrio drveće, koje se potom lomilo i padalo na dalekovode van distributivnog koridora.
Sneg koji je sinoć padao i snažni udari vetra doveli su do problema u snabdevanju električnom energijom na području privrednog društva „Elektrosrbija“, a bez električne energije jutros oko devet časova bilo je oko 46.000 kupaca na području Prijepolja, Raške, Nove Varoši, Čačka, Guče, Sjenice, Ivanjice…

Sneg i niske temperature na Kosovu

Putevi na teritoriji opštine Gračanica, koja je jutros osvanula pod prvim ovogodišnjim snegom, prohodni su, ali se saobraćaj odvija otežano, pa se vozačima na centralnom Kosovu preporučuje da vožnju prilagode uslovima na putu.
Direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Zoran Danilović izjavio je da sneg nije iznenadio ekipe ovog opštinskog odeljenja i da su spremni da reaguju ukoliko se ukaže potreba.
„Opština Gračanica poseduje dovoljne količine rizle, ali za sada nema potrebe za intervencijom na terenu. Ono što nam nedostaje su određene količine soli, ali ćemo i taj problem ubrzo rešiti,” izjavio je Danilović, a prenosi Radio KIM.
Danilović je poručio da stanovništvo u Gračanici nema razloga za brigu zbog prvog ovogodišnjeg snega.
Na severu Kosova snega je bilo samo u višim predelima ali je zbog snega koji je pao na Kopaoniku temperatura niska. U Kosovskoj Mitrovici u 17 časova izmerena temperatura vazduha iznosila je 7 stepeni.
Tanjug   23.10.2014 21:29
Foto Tanjug, J. Pap, ilustracija