018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oko 170 niških poljoprivrednika konkurisalo za podsticajna sredstva

Oko 170 niških poljoprivredika prijavilo se na  konkurs za podsticajna sredstva koja i ove godine dodeljuje Uprava za poljoprivredu. Stručna komisija obišla je zainteresovane proizvođače sa područja Niša, a rang lista poljoprivrednika koji su dobili sredstva biće poznata do početkom sledeće nedelje, kaže načelnik Uprave za poljoprivredu, Saša Stoiljković. On dodaje da je za ove namene iz gradskog  Fonda za razvoj poljoprivrede predviđeno ukupno 14 i po miliona dinara.

Niški poljoprivrednici i ove godine su preko gradske Uprave za poljoprivredu mogli da konkurišu za dodelu posticjanih sredstava za realizaciju programa za poboljšanje kvaliteta života i ekonomskog razvojana seoskom području.

Za sva registrovana imanja podsticajna sredstva biće u visini polovine njihove investicvije bez PDV-a, kaže Stoiljković i dodaje da su predviđene subvencije za podizanje višegodišnjih zasada, nabavku mehanizacije i sistema za navodnjavanje, kao i opreme za preradu mleka i pakovanje meda.

Fondom za razvoj niške poljoprivrede za subvencije je predviđeno ukupno 14 i po miliona dinara, a proizvođači će u zavisnosti od namene moći da daboju najmanje 20 000, a najviše pola miliona dinara.

Povezane vesti