018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odziv građana sve veći

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Jedna muka manje – od 15. avgusta skoro 2.000 Nišlija ušlo je u reprogram duga za struju. U Elektrodistruibuciji Niš kažu da su kupci veoma zainteresovani, a građani da nema povoljnije prilike za rasterećenje.

Dve nedelje od nove odluke o reprogramu, a dužnici za struju nemaju više dilema, upućuju se u Elektrodistribuciju Niš, i odlučuju da konačno skinu teret sa kućnog budžeta. Nova mogućnost, kažu, nikad povoljnija.

Neki su završili, neki se još informišu, ali su, kažu, rešeni da dug više ne vuku iz meseca u mesec. Podsetimo, ukupan dug računa se zaključno sa 31. maja, a da bi se potpisao ugovor, morate imati izmiren junski račun za struju. U niškoj distribuciji kažu da je odziv građana sve veći.

Ukupan dug Distribuciji je deset milijardi dinara – osam duguju građani, a dve milijarde pravna lica. Reprogram je, kažu, na obostranu korist – EPS će dobiti novac za isporučenu električnu energiju, a Nišlije jednu muku manje. Sporazum za otplatu možete potpisati na licu mesta, a dug isplatiti odmah, ili u ratama na dve, tri, četriri, pet ili deset.

- Ukoliko želite da se otarasite duga, to možete učiniti do 30. novembra. Najpovoljnije ćete proći ukoliko dug platite u celosti, tada imate 40% otpisa, a za duže možete otplaćivati na 120 rata – u tom slučaju nema otpisa kamate.

 

 

 

 

Povezane vesti