018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održano regionalno takmičenje frankofone pesme (VIDEO)

Komentari: isključeni

Francuski institut organizovao je regionalno takmičenje za frankofonu pesmu u okviru Francuskih dana koji se u Nišu obeležavaju od 5. marta do 5. aprila.

Cilj takmičenja je promocija francuskog jezika i kulture, kažu organizatori.

Romantične melodije na jeziku ljubavi, kako mnogi nazivaju francuski, čule su se u sali simfonijskog orkestra. Pevalo je 20ak učesnika. Svima je zajednička ljubav prema ovom jeziku ali i muzici.

Dvoje učesnika iz kategorije juniora i troje seniora, koji prema oceni žirija budu najbolji, ućiće u finale koje će se održati 29. marta, takođe u sali simfonijskog orkestra. U finalu će učestvovati i kandidati iz Novog Sada, Beograda i Kladova. Takmičenje u frankofonoj pesmi ima za cilj da promoviše jezik i kulturu Francuske, kažu organizatori.

Francuski institut u Nišu postoji već 11 godina i sve je više zainteresovanih za učešće u ovom takmičenju, dodaje Mišel. Tokom marta, kada se obeležava mesec Frankofonije Nišlije će moći besplatno da vide i filmove, izložbe i ostale sadržaje koji promovišu francusku kulturu. Francuski dani završavaju se izložbom „Voda u srcu nauke“ koja će biit održana u Regionalnom centru od 2. do 12. aprila.

Povezane vesti