018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održano osmo međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu (VIDEO)

U okviru dana opštine Aleksinac selo Trnjane bilo je domaćin sportskim ribolovcima iz nekoliko zemalja. Međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu 8. put je održano ovde, a među takmičarima bila je i ekipa Niške televizije.

Koliko je sportski ribolov popularam dokazano je i danas na obalama Bovanskog jezera. Preko 50 ribolovaca iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Slovenije i Srbije, raspoređenih u 18 ekipa oprobalo se u ovom sportu na Trnjanskom kupu. Organizatori kažu da ovo, već tradicionalno takmičenje, svake godine privlači sve veću pažnju.

Nekim učesnicima je ovo prvi put da se takmiče u ovom kupu, a neki su se u sportskom ribolovu na Bovanskom jezeru oprobali i prethodnih godina.

Osim uobičajenih po prvi put uručena je i nagrada Krokodil – za onog ribolovca koji nije imao sreće i nije ulovio ni jednu ribu. Ove godine ta nagrada pripala je Draganu Stamenkoviću, ribolovcu iz ekipe Niške televizije. Ekipni pobednik je ekipa Bistro iz Aleksinca. Ovo je njihova treća pobeda u nizu pa prenosni pehar ostaje trajno u njihovom vlasništvu.

Povezane vesti