018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održano nadmetanje u besedništvu na Pravnom fakultetu

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Četrnaestoro studenata Pravnog fakulteta u Nišu juče se nadmetalo u besedništvu. Jezik je najvažnije oružje pravnika, pa je tako ovakvo takmičenje izuzetno važno i za besednike za studente koji su ih slušali, smatraju njihovi profesori. Za javni nastup studente je pripremao profesor Slaviša Kovačević.

Stručnjaci kažu da „priroda pravničke profesije traži jasan, precizan, ubedljiv, utemeljen i argumentovan govor čiji je cilj istina, pravda i pravičnost. “ Na 18. takmičenju u besedništvu koje je održano na niškom Pravnom fakultetu, četrnaestoro studenata odmerilo je svoje snage I oprobalo se u govorništvu.

Takmičenje se odvija u tri takmičarske kategotije, slobodna tema, zadata tema i improvizacija. Zadata tema se objavljuje 20 dana pred početak takmičenja dok se tema za kategoriju improvizacije objavljuje sat vremena pre početka takmičenja.

„Zakoni bi trebalo biti poput smrti koja ne štedi nikog“ i „Nije prava demokratija ona koja ne trpi da joj se kaže da nije prava“, bile su neke od tema. Pravni fakultet ovo takmičenje organizuje svake godine.

 

Povezane vesti