018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održani „Dani polja Instituta 2014″ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Novosadski institut za ratarstvo i povrtarstvo uprkos lošim vremenskim prilikama na Rimskim šančevima je obeležio  tradicionalnu manifestaciju “Dan polja Instituta 2014.” Na platou ispred najmodernijeg skladišno-distributivnog centra u regionu, više od 2.000 gostiju iz zemlje i inostranstva pozdravio je direktor instituta dr Jegor Miladinović. On je istakao da je Institut kao najveća selekciona kuća u Srbiji, obezbedio dovoljno najkvalitetnijeg semenskog materijala za predstojeću jesenju setvu iz svog bogatog sortimenta koji obuhvata više od hiljadu ratarskih i povrtarskih sorti i hibrida stvorenih u laboratorijama Instituta.

Dan polja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, koji se tradicionalno obeležava početkom septembra svake godine na Rimskim šančevima, okupio je veliki broj poljoprivrednika, ali i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Predavanja o NS sortimentu i aktuelnostima u agro-biznisu u ovoj i nastupajućoj sezoni, održali su u hali Distributivnog centra vrhunski stručnjaci iz oblasti semenartstva, selekcije, zaštite bilja, tehnologije proizvodnje kukuruza, suncokreta, strnih žita, šećerne repe, soje, krmnog bilja i povrća.

Na dekorisanim štandovima odeljenja i laboratorija posetioci su mogli da dobiju sve informacije i preporuke o kupovini semena NS sorti i hibrida, ali i stručne savete zaposlenih u Institutu. Loše vremenske prilike nisu sprečile zainteresovane poljoprivredne proizvođače da obiđu ogledne parcele kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe, i na licu mesta se uvere o genetskim potencijalima NS hibrida koji se uzgajaju na svim kontinentima sveta.

Povezane vesti