018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održani Dani izvorne muzike (VIDEO)

Komentari: isključeni

Narodna kola, pesma i igra nacionalnih manjina obeležile su sinoć četvrte Dane izvorne muzike u Domu vojske. Uz podršku Ministarstva kulture, opština Pantelej i Medijana udruženje «Balkan» organizovalo je Festival muzike manjina, a nastupilo je osam grupa.

Da i izvorna muzika ima svoje poklonike, pokazala je pristojno popunjena sala u Domu vojske. Predstavnici nacionalnih manjina iz cele republike predstavili su svoju muzičku tradiciju i bogatstvo svog kulturnog stvaralaštva na četrvtom Festivalu nacionalnih manjina i zajednica „Dani izvorne muzike“. I ove godine organizator je Udruženje bugarske nacionalne manjine „Balkan“ u Nišu.

Festival je podržala i gradska opština Pantelej, a predsednik Srđan Savić kaže da različitosti spajaju ljude i da na ovakvim manifestacijama predstavnici pokazuju tradiciju koju su sačuvali.

U izvornoj muzici uživali su i narodni poslanici, direktori, brugarski konzul. Organizatori se nadaju da će festival ubuduće trajati nekoliko dana, i da će nastupati još više predstavnika.

Povezane vesti