018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana tribina „Zloupotreba javnih resursa na izborima“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Korišćenje službenog vozila za postavljanje reklamnog materijala možda je najpoznatiji primer sumnje na zloupotrebu javnih resursa u svrhe izborne kampanje, ali nije jedini, navode iz niškog lokalnog antikorupcijskog foruma. Plakati su lepljeni i gde im mesto nije, a hoće li biti kažnjeni prekršioci zakona trebalo bi da bude poznato za oko tri meseca, navode u Agenciji za borbu protiv korupcije

I pet dana nakon parlamentarnih izbora, o izbornom procesu se, makar u Nišu, i dalje govori. Naime, u Skupštini grada održana je javna tribina na temu ”Zloupotreba javnih resursa na izborima” na kojoj su učestvovali predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, političkih stranaka i niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma. Predsednik Skupštine Grada profesor doktor Mile Ilić ocenjuje da su partije u izbornoj trci bile fer i korektne.

Budući da su im javni resursi dostupni, predstavnici vladajućih stranka su i najčešće pod sumnjom da su ih i zloupotrebljavali u svrhe kampanje.

Prema rečima Babićeve, ukoliko se utvrdi kršenje zakona u Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioner može biti razrešen ili kažnjen prekršajno.

Povezane vesti