018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana tribina „Pokreni se za Nauk nije bauk“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prvog dana festivala održana je i tribina pod nazivom ‘’Pokreni se za Nauk nije bauk’’. Reč je o završnom događaju u okviru projekta javnog zagovaranja institucionalne i finansijske podrške popularizaciji nauke, ali i samog festivala. Na tribini je rečeno da je Grad Niš ove godine u festival invesirao 300 hiljada dinara, a najavljeno je i da će Kancelarija za mlade biti stalna podrška ovoj manifestaciji koja iz godine u godinu dobija na značaju.

Festival ‘’Nauk nije bauk’’ iz godine u godinu opstaje uz pomoć dobre volje i agilnosti profesora i đaka Gimnazije ’’Svetozar Marković’’, lokalne naučne javnosti i uz finansijsku podršku donatora. Uz sav renome koji je stekao tokom sedam godina postojanja, i dalje nema status gradske manifestacije.

Grad Niš je ovogodišnji ‘’Nauk nije bauk’’ pomogao sa 300.000 dinara. U planu su još neke pogodnosti koje se tiču razvoja naučnog festivala.

Organizatori su na tribini istakli da je finansijska i institucionalna podrška grada neophodna, jer su trajanje i kvalitet festivala od presudnog značaja za razvoj naučnog podmlatka.

Povezane vesti