018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana tribina „Biram ispravan stav za život zdrav“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U romskom naselju Beograd mala, u Mesnoj zajednici 12. februar, održana je radionica o štetnom uticaju narkotika, alkohola i duvana. Povod za ovu edukaciju je sve veći broj mladih Roma uzrasta od 6 do 18 godina, koji je pod povećanim rizikom od bolesti zavisnosti.

U sklopu projekta “Folow up”, čiji je nosilac Udruđenje romskih studenata iz Novog Sada, tim mladih Roma i Romkinja, organizuje seriju radionica u svim velikim gradovima Srbije. Ciljna grupa su mladi Romi u velikim gradovima koji su izloženi velikim izazovima i rizicima da krenu stranputicom. U niškom naselju Beograd mala održana je tribina “Biram ispravan stav za život zdrav”. Predavači su bili predstavnici specijalizovanih ustanova i institucija za prevenciju i lečenje bolesti zavisnosti.

Organizatori tribine „Biram ispravan stav za život zdrav“, potrudili su se da zainteresuju i okupe što veći broj mladih Roma iz Niša.

Podizanje svesti relevantnih institucija, organizacija civilnog društva i romskih zajednica, kao i smanjenje rizika i učestalosti pojave bolesti zavisnosti među mladim Romima u Nišu, glavni su ciljevi tribine odrzane u MZ 12. februar.

Povezane vesti