018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana svečana sednica SG (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niš danas obeležava dan kada je pre više od 130 godina oslobođen od Turaka. Tim povodom u Narodnom pozorištu održana se svečana sednica gde su najuspešniji pojedinci i kolektiv u prethodnoj godini dobili najveće priznanje grada – nagradu “11. januar”.
Najprestižnije priznanje grada – nagradu “11. januar”, za pojedinačne rezultate postignute u prethodnoj godini dobila su 2 novinara i 2 književnika. Timošenko Milosavljević, urednik Narodnih novina i Tomislav Todorović, novinar Politike. Za svoja potignuća nagrađeni su i književnici Dejan Stojiljković i Vidosav Petrović. Ove godine pobedila je pisana reč, rečeno je na Svečanoj sednici u Narodnom pozorištu.
Peti dobitnik nagrade “11. januar” je niški Univerzitet, koji ove godine obeležava pola veka postojanja.
Nagrađeni su dobili po 100 hiljada dinara i statuu spomenika oslobodiocima Niša. Novinari su ove godine prvi put nagrađeni, a niko od izabranih nije iz kruga politike.
Ova godina značajna je za Niš i zbog obeležavanja 70 godina od oslobođenja grada u 2. svetskom ratu. Do sredine godine grad bi trebalo da dobije i spomenik oslobodiocima u ovom ratu, kao i park slobode i heroja u centru grada, rekao je predsednik skupštine grada Mile Ilić.