018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana sednica gradskog veća (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradsko veće na danasnjoj sednici usvojilo je Rešenje o izmenama i dopunama odluke o budžetu Nisa za ovu godinu. Na sednici je, izmedju ostalog, doneta i odluka o davanju saglasnosti na priključenje na gradski vodovod i vodosnabdevanje meštana iz četiri sela u okolini Niša.
Kako je ranije rečeno grad je od dve banke uzeo nove kredite za refinansiranje starih. Ipak, kako kažu čelnici grada novi krediti dobijeni su uz manju kamatu i grejs period od godinu dana, odnosno, po povoljnijim uslovima. Ovo znači da se oni ove godine neće otplaćivati pa tako u budžet grada ostaje više novca.
Na dnevnom redu sednice gradskog veća našao se i problem meštana Knežice, Perutine, Ćurline i Belotinca. Rešenje o utvrđivanju predloga odluke o davanju saglasnosti na priključenje na niški vodovod i rekonstrukciju i izgradnju dela regionalnog vodovodnog sistema Pusta reka i konekcije sa niškim vodovodnim sistemom takođe je usvojeno na ovoj sednici. Radovi bi trebalo da počnu tokom leta i završeni za godinu i po dana.
Osim ovih tema govorilo se između ostalog i o formiranju regionalnog privrednog društva za komunalnu delatnost “Niški region“ čiji bi zadatak bio da pripremi lokaciju na kojoj će biti izgrađena deponija, a koje bi imalo ograničen rok trajanja. Takođe jedna od tema bila su i klizišta. Prema rečima gradonačelnika ona koja se nalaze na lokacijama Partizanskih kurira, Gabrovcu i Krušcu trebalo bi da budu sanirana