018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana sednica gradskog veća (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradsko veće održalo je sednicu na kojoj je između ostalog usvojilo rešenje o utvrđivanju predloga odluke o modelu i metodu privatizacije Niške televizije.
Rešenjem o utvrđivanju predloga odluke o modelu i metodu privatizacije Niške televizije koje je usvojeno na sednici gradskog veća definišu se tok privatizacije koji podrazumeva javno nadmetanje, kao i otpis potraživanja potencijalnom vlasniku.
Osim ovoga, na sednici se razmatralo i o raspisivanju međunarodnog javnog poziva za davanje koncesije za izgradnju i upravljanje Regionilnalnom deponijom koja će biti napravljena na lokaciji Keleš u Doljevcu. Izgradnjom nove i sanacijom stare deponije rešili bi se problemi meštana Belotinca i okolnih sela koji bi dobili pijaću vodu dok bi kanal kojim prolaze otpadne vode sa deponije bio izmešten sa njihove teritorije.
Gradsko veće usvojilo je i Rešenje o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o zaduživanju kod poslovnih banaka. Za refinansiranje postojećih kredita grad će od dve banke uzeti kredite po povoljnijim uslovima. Ukupna vrednost ova dva kredita je oko 5 miliona evra. Prema Perišićevim rečima informacije o ovim ugovorima biće javno objavljene.