018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana rasprava o strategiji borbe protiv korupcije

Komentari: isključeni

U zgradi niškog Аpelacionog suda održana je javna rasprava o nacrtu startegije za borbu protiv korupcije. Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović rekao je da je u nacrtu predviđeno da borba protiv političke korupcije bude na prvom mestu. Prema novom nacrtu dva mehanizma biće ključna za efikasnu borbu, represivni i preventivni.

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović ističe da je još 2005. godine insistirao na tome da borba protiv političke korupcije bude na prvom mestu, ali je zbog toga izbačen iz radne grupe, a kasnije, kako kaže, i smenjen sa mesta generalnog sekretara MUP-a.

Božović je predstavio i novoimenovanog pomoćnika načelnika PU u Nišu Želimira Milanovića ističući da je ispunjeno obećanje da će Niš osim načelnika dobiti rukovodstvo u policiji, koje će se zajedno s tužilaštvom baviti postojećim, ali i problemima borbe protiv korupcije.

Nacrt zakona između ostalog predviđa i izmene zakona o privatizaciji, o agenciji za privatizaciju i zakona o stečaju, s obzirom da je tu bilo i najviše malverzacija.

Povezane vesti