018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana rasprava „Javna reč“

Komentari: isključeni

Bez obnovljene industrijske proizvodnje, snažne ekonomije i tržišta, grad Niš ne može da računa na slobodno istraživačko novinarstvo i nezavisne gradske medije.

Neophodno je u ograničenim materijalnim uslovima očuvati brojnost i raznovrsnost medija, posebnim modelom finansiranja informativnog sektora, rečeno je na tribini u Medija centru pod nazivom «Javna reč», koja je izazvala veliko interesovanje i na momente burnu raspravu predstavnika medija, civilnog sektora i lokalne samouprave.

Izuzetno dobro posećena panel-rasprava «Javna reč, u niškom Medija centru, pokazala je svu ozbiljnost i složenost teme. U razmatranju i komentarisanju statusa niških medija i novinara, svi su jednodušni u oceni da ne postoje nezavisni mediji ne samo u gradu, već i u Srbiji. Loš materijalni položaj novinara i sprega politike i novinarstva osnovni su razlozi zašto ne možemo govoriti o odgovornosti za izgovorenu reč i slobodnom istraživačkom novinarstvu

- Uz neprofesionalnost i loš materijalni položaj, srpsko novinarstvo je obolelo od mnogih društvenih virusa - kaže novinar Milorad Doderović.

Rasprava o odgovornosti novinara i političara za izgovorenu javnu reč , iznedrila je ideje i mišljenja, koja će sigurno doprineti iznalaženju najboljeg rešenja. To će pomoći očuvanju gradskih medija i novinarske profesije.

Panel-raspravi o niškim medijima, pored predstavnika elektronskih i štampanih medija, prisustvovali su narodni poslanici i odbornici Skupštine grada.

Povezane vesti