018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održana okružna takmičenja u dve niške škole (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U osnovnim školama Sreten Mladenoviić Mika i Kole Rašić održana su dva okružna takmičenja znanja iz tehničkog obrazovanja i stranih jezika. Na ovim takmičenjima učestvovalo je više od tri stotine učenika i nastavnika.
Nastavnici iz osnovnih škola sa teritorije nišavskog okruga pripremali su učenike koji su pokazali najbolje rezultete iz ovih nastavnih predmeta.

Osnovna škola Sreten Mladenović Mika bila je domaćin okružnog takmičenja iz tehničkog obrazovanja. Osnovni cilj ovog takmičenja jeste da se razvije kreativnost i inovativnost kod dece ovog uzrasta. Deca modelari su na maštovit i originalan način pokazala sve svoje ideje i način razmišljajnja .
Takmičarski duh bio je prisutan i u osnovnoj školi Kole Rašić gde su se najbolji osnovci takmičilu u poznavanju Engleskog, Francuskog, Nemačkog i Italijanskog jezika.
Takmičari koji su pokazali najbolje rezultate na okružnim takmičenjima stiču pravo da učestvuju na republičkom takmičenju. Najbolje modelare očekuje državno prvenstvo koje će biti održano u Somboru 17. i 18 aprila.