018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan protest nezadovoljnih komunalnom politikom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Građani nezadovoljni cenama i komunalnom politikom u gradu sinoć su se ponovo okupili na protestu koji je organizovalo Udruženje predsednika skupština stanara. Protest je tradicionalno počeo ispred Grdaske toplane gde je predsednik udruženja Saša Kostić saopštio da je plan ovog javnog preduzeća da u zimskim mesecima poveća racune od 50 do 130 odsto, što građani moraju da spreče. Protestnu šetnju na kratko su prekinuli kod Parking servisa čije poslovanje sada pokušavaju da provere predstavnici Udruženja, koji kažu da čekaju odgovor Državne revizorske institucije. Protest su završili ispred gradske kuće uz zaključak da će se i dalje okupljati na poziv Udruženja, sve dok se, kako kažu, gradska preduzeća umesto javnim, budu rukovodila interesima pojedinaca ili stranaka.
Iako je gradsko veće nedavno donelo neke novine koje se tiču daljinskog grejanja, nezadovoljstvo građana Toplanom, ali i ostalim javno-komunalnim preduzećima u našem gradu ne jenjava. Još jednom su Nišlije izašle na ulice sa ciljem da promene trenutnu situaciju, ali i reše svoje probleme.
Najpre je organizovano okupljanje ispred Toplane i izneti su zahtevi za hitnu smenu rukovodstva, kao i za dalje smanjenje cene grejanja.
Nakon toga usledila je šetnja Bulevarom Nemanjića sve do sledećeg javnog preduzeća na čiji rad i Udruženje predsednika skupština stanara ali i ostali građani takođe imaju zamerke.
Sumnje koje se tiču rada komunalnih preduzeća u našem gradu mogle su se čuti i ispred gradske kuće gde se i ranije tradicionalno završavao protest. Građani su još jednom jasno pokazali da neće dozvoliti ovakvu komunalnu politiku, kao i da se bilo kakve odluke koje ih se tiču donose bez njihovog učešća.
Protest je održan bez incidenata, a ovoga puta okupilo se manje građana nego na ranijim protestima koje su iz Udruženja predsednika skupština stanara organizovali.