018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan Preduzetnički sajam “Šansa za novi početak” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na Preduzetničkom sajmu, održanom u Domu vojske, izloženo je oko 200 preduzetničkih inicijativa. Niš je prvi u nizu gradova u kome se održava ova manifestacija koja je deo projekta “Šansa za novi početak”.
Prvi Preduzetnički sajam u okviru projekta “Šansa za novi početak“ održan je u Nišu, gradu u kome je, procenili su organizatori, potreba za zapošljavanjem velika. Učesnici sajma dobili su besplatne savete o tome šta je sve neophodno za pokretanje sopstvnog biznisa, kako umanjiti rizike, kolika su neophodna početna ulaganja kao I kako analizirati tržište.

Niš je odavno izgubio epitet industrijskog grada, a hiljade radnika u propalim firmama ostalo je bez posla. Preduzetnički sajam je, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića, dobar način da se podigne svest o preduzetništvu, odnosno smanji visoka stopa nezaposlenosti u gradu.
Projekat „Šansa za novi početak“ u okviru koga je održan Preduzetnički sajam pokrenuli su Srpska asocijacija menadžera i agencija DNA Communications, uz finansijsku pomoć USAID-a.