018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan koncert Nikole Pekovića u sali Fakulteta umetnosti

Komentari: isključeni

Mladi Kraljevčanin, Nikola Peković, je pre 20- tak dana završio Fakultet umetnosti u Nišu u klasi profesora Miljana Bjeletića. Njegov instrument je harominka, a gledaoce širom Srbije osvojio je prošle godine u serijalu “Ja imam talenat” u kome je , zajedno sa svojom sestrom pobedio i dobio 100.000 evra.

Potiče iz muzičke porodice, majka je završila nižu muzičku školu, otac svira gusle, a to je instrument koji svira i njegova sestra Bojana. Nikolina tetka svira klavir, pa su svi u porodici navijali da i on svira klavir. Ali je on imao druge planove. Učešće u serijalu “Ja imam talenat” bilo je za Nikolu i Bojanu sasvim novo iskustvo. Nisu se nadali pobedi, ali su vredno radili da bi do nje došli. Sto hiljada evra koje su dobili kao pobednici serijala došlo je u pravom trenutku.

Nastupom u Sali Fakulteta umetnosti, Nikola Peković otvorio je i koncertnu sezonu niškog fakulteta. Svirao je Sibelijusa, Baha, Olsena…Planovi su da nastavi sa takmičenjima u inostranstvu, ali i da nastavi školovanje. Master studije upisaće na niškom Fakultetu umetnosti.

Povezane vesti