018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan drugi Svetosavski bal (VIDEO)

Komentari: isključeni

Pod sloganom “Bolji smo zajedno”, u hotelu “Grand” , održan je drugi Svetosavski dobrotvorni bal. Do početka bala na računu Rajfajzen banke našlo se oko 270.000 dinara dobrotvornih priloga učesnika, a namera organizatora je da škola “14.oktobar” u kojoj uče deca sa posebnim potrebima, dobije vozilo za prevoz svojih učenika.

Ideja da se spoji svetosavlje, dobročinstvo i građanska tradacija pokrenuta je prošle godine. Arhitekta Ivan Redi koji već više decenija živi u Gracu u Austriji je preko Mosta Niš – Grac i ove godine nastavio da pomaže onima kojima je pomoć u ovom gradu najpotrebnija. Sredstva sa ovog bala namenjena su školi za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “14.oktobar”, koja su i učestvovala u zvaničnom delu programa .

Blagoslov za drugi svetosavski bal dao je i episkop niški doktor Jovan, a prisutne je, u njegovo ime, pozdravio otac Miodrag Pavlović. Pokrovitelj bala je ove godine niški Univerzitet i njegov rektor prof.dr Dragan Antić.

Organizaciju i nastavljanje gradjanske tradicije od ove godine preuzeo je Studenstski kulturni centar. U zvaničnom programu, za dobro raspoženje prisutnih, pobrinuli su se i brojni učesnici.

Ako ste ove godine propustili da učesvtujete na Balu, dobra vest je da če Treći svetosavski bal održati 2015. godine i to prve subote nakon Savin dana. Malo dobrote čoveka prema čoveku više vredi nego silna ljubav prema čovečanstvu.

Povezane vesti