018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan četvrti “Bum fest” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

„Bum fest“ organizovan je po četvti put u Nišu, na platou ispred logora na Crvenom Krstu. Ova jedinstvena manifestacija pored interaktivne postavke na temu sporta, fizičkog vaspitanja nauke i robotike, sve je poznatija i po finalnom takmičenju u bacanju bumeranga. Organizatori su đaci i profesori Mašinsko-tehničke škole “15.maj“, a generalni pokrovitelj ambasada Australije u Beogradu.
Promocija sporta, fizičkog vaspitanja, nauke i robotike, osnovni je cilj Bum-festa. “Danas bacam za buducnost“, slogan je ovogodišnjeg nadmetanja, čiji je tvorac Ivan Nogić, profesor mašinske grupe predmeta.
“Osa raund“, podrazumeva bacanje bumeranga pet puta iz centra kruga, prečnika 3 metra. Ukoliko ga uhvati bliže centru, takmičar dobija više bodova. Drevna veština dolazi iz Australije koja je, prvi put, generalni pokrovitelj manifestacije. Paradoks je da ambasadorka u Beogradu Džulija Fini, takođe prvi put, prisusutvuje nadmetanju u ovoj disciplini.
U bacanju bumeranga učestovalo je 25 takmičara iz Svrljiga, Trupala, Aleksinca i Niša. Da igra može biti inspiracija za biznis, potvrđeno je u slučaju đaka Mašinsko-tehničke škole “15.maj“, koje podržava i grad Niš.
Svi zainteresovani “Bum-festival“ mogli su da prate i preko interneta. Među novinama za narednu godinu predlaže se odvajanje kategorije osnovaca i srednjoškolaca i uvođenje revijalnog dela u kojem bi učestovali takmičari koji su završili srednju skolu.