018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Održan 4. „Tesla info kup“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U znanju iz računarstva i informatike na 4. republičkom Tesla Info Kupu nadmetalo se preko 100 osnovaca iz čitave Srbije. U elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ koja organizuje ovo takmičenje kažu da je ono popularizovalo njihovu školu i značajno podiglo nivo znanja iz informatike kod đaka.
Učenici sedmog i osmog razreda Osnovnih škola iz cele zemlje takmičili su se po dvoje u timu. Jedan je rešavao internet test koji sadrži različita pitanja iz Informatike i računarstva, dok je drugi rešavao android kviz. Na ovogodišnjem republičkom Tesla Info Kupu učestvovalo je 55 timova, a sve ih je spojila ljubav prema informatici.
Ove godine se za Tesla Info kup prijavilo oko 4000 osnovaca.Takmičenje je popularizovalo ne samo elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ već i informatiku kao nauku.
Već dve godine u ETŠ „Nikola Telsa“ đaći mogu da se obrazuju za elektrotehničara informacionih tehnologija.
Pobednici ovogodišnjeg Tesla Info kupa dobiće tablet računar dok će drugi tim dobiti zvučnike a treći slušalice. Međutim, mnogo važnija nagrada su dodatni poeni koji se pobednicima računaju za upis u Srednju školu.