018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Određen pritvor Slobodanu Raduloviću

Komentari: isključeni

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odredilo je, na predlog Tužilastva za organizovani kriminal, pritvor bivšem direktoru „C marketa“ Slobodanu Raduloviću.

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je to veće odlučilo da ostaje na snazi ranije doneto rešenje kojim je Raduloviću određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

S obzirom na fazu u kojoj se nalazi postupak, odnosno da Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora, pritvor može da mu traje do upućivanja na izdržavanje te kazne, a najduže dok ne istekne kazna zatvora kojom je osuđen prvostepenom presudom.

Bivši direktor „C marketa“, koji je danas stigao u Beograd posle osmogodišnjeg bekstva, priveden je na saslušanje u Specijalni sud pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici jer se nije osećao dobro.

On je nakon pregleda potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora.

Radulović je bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao „stečajna mafija“ u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu „stečajnoj mafiji“ kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa „C marketom“.

Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama, a Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

(Tanjug)

Povezane vesti