018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odluka o mladima

Komentari: isključeni
Tagovi:

Omladina u Nišu imaće bolji društveni položaj, i šansu da njeni projekti budu sprovedeni u delo, zahvaljujući Odluci o mladima, koju je donela Uprava za obrazovanje, omladinu i sport. Članovi Saveta za mlade, koji su na današnjoj sednici raspravljali o Odluci, sačekaće ispravku nekih nejasnoća, a onda je podržati. Odluka čeka na usvajanje Skupštine, a u Savetu kažu da će ona unaprediti život mladih.

Nakon što odluka bude usvojena, sva udruženja mladih i grupe građana sa idejama, mogu učestvovati na javnom konkursu, koji će raspisati gradonačelnik Niša. Radove će birati posebna komisija. U Savetu za mlade Skupštine grada kažu da će Odluka dati priliku mladim Nišlijama da ostvare svoje ideje, ali i bolji položaj.

Na 5. Sednici Saveta za mlade članovi su razmatrali i neke nedostatke, ali je opšti zaključak da je Odluka velika šansa za Nišku omladinu.

Odlukom je još predviđeno otvaranje Kancelarija za mlade, klubova i omladinskih centara, organizovanje seminara i obuka, a u sve troškove će i javnost imati uvid.

Povezane vesti