018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odlučnost i volja najvažniji u borbi protiv pušenja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Srbi su svetski rekorderi u broju popušenih cigareta. Lekari kažu da, iako je sve više psihoaktivnih hemikalija u duvanu, proces odvikavanja od pušenja se sve lakše sprovodi, zbog novih medikamenata koji su na raspolaganju. Za početak, poručuju stručnjaci, potrebni su vam odlučnost i volja.

Brojne su kampanje protiv pušenja, a jedna od akcija održana je danas na platou kod Kazandžijskog sokačeta, gde je zainteresovanima meren nivo otrovnih materija u plućima, kao direktna posledica konzumiranja cigareta, uz savete – kako na najbolji i najbezbolniji način ostaviti duvan.

Statistika je neumoljiva – u Srbiji puši oko dva i po miliona ljudi, dnevno se u našoj zemlji upotrebi oko 68 miliona cigareta, a od njih šest tona opušaka zagađuje okolinu.

Zbog pušenja u našoj zemlji godišnje umre više od 16.000 ljudi, a poslednja istraživanja među niškim studentima pokazuju da trećina cigarete koristi iz navike, dok polovina želi da prestane da puši.bSkoro pola rešenog problema, kako kažu stručnjaci, jeste želja da ostavite duvan.

Povezane vesti