018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odlični rezultati niške škole Mode i lepote na republičkom takmičenju (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Škola mode i lepote osvojila je tri medalje na republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola u Leskovcu. Drugo i treće mesto osvojile su učenice sa smera modelar odeće i dizajner, a na tećem mestu su bili i kao ekipa.
Među đacima 26 tekstilnih i kožarksih škola u Srbiji, dve učenice niške Škole mode i lepote bile su vrlo upešne. Ljubica Ilić koja je 4. razred na smeru Modelar odeće osvojila je 2. mesto, dok je na 3. mestu bila Magdalena Mladenović, učenica trećeg razreda smera dizajner odeće.

Magdalenino testiranje o materijalima, bojenju, tekstilnim mašinama trajalo je sat i po vremena, dok je Ljubica imala 2 sata za konstrukciju i modelovanje osnovnog kroja za suknju i pantalone. Na takmičenju koje je početkom maja održano u Leskovcu, učenici ove škole su, i kao ekipa, osvojili treće mesto.
Školu Mode i lepote trenutno pohađa oko 400 đaka, a kako kaže direktor Mihajlović, cilji im je da u naredne 4 godine imaju 550 učenika. Pored modelara i dizajnera odeće ova škola obrazuje ženske i muške frizere, stručnjake za predikir/manikir i masere, sanitarno-ekološke tehničare, scenske maskere i vlasuljare i kozmetičke tehničare.