018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbornici će morati da odluče o modelu finansiranja NTV do 31. oktobra (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Javno preduzeće Niška televizija dostavila je u roku svu dokumentaciju Agenciji za privatizaciju, a gradsko veće grada Niša donelo odluku o modelu i metodu privatizacije na današnjoj sednici.
Time su stvoreni uslovi da se posle izmena i dopuna Zakona o informisanju, o čemu će skupština Republike Srbije odlučivati u petak 26. juna, odloži privatizacija NTV i utvrdi način finansiranja najvećeg niškog medija do 31. oktobra 2015. godine.

18. juna 2015.godine, skupština grada Niša dobila je od Agencije za privatizaciju zahtev za izmenu metoda i modela privatizacije NTV. Pošto je ovaj zahtev skupština dostavila Upravi za kuluturu, gradonačelnik, prof. dr Zoran Perišić zatražio je da mu se odmah dostavi kako bi se blagovremeno reagovalo.
Pošto je istekao rok za dopunu dnevnog reda najavljene skupštine grada u sredu 24. juna, iz kabineta gradonačelnika inicirana je nova sednica skupštine koja će biti zakazana po hitnom postupku. Jedna od tačaka dnevnog reda biće privatizacija i finansiranje NTV za period od 1. jula do 31. oktobra 2015. godine. I to posle donošenja izmena i dopuna zakona o informisanju koji će u saradnji sa lokalnim samoupravama i gradovima utvrditi modalitete finansiranja lokalnih medija za naredna četiri meseca.
Gradonačelnik Perišić je istakao da su u ovom trenutku obaveze grada prema niškoj televiziji između četiri i šest miliona dinara i da će biti izmirene do kraja juna.