018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbor za imenovanje predlaže smenu Školskog odbora OŠ „Sreten Mladenović Mika“ (VIDEO)

Odbor za imenovanje Skupštine grada predložiće smenu članova Školskog odbora Osnovne škole ,,Sreten Mladenović Mika“, koji su iz redova roditelja i zaposlenih u školi, najavio je predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović. Povod – presuda Prekršajnog suda, po kojoj su tadašnja direktorka i škola kažnjeni sa pedeset i petsto hiljada dinara, zbog propusta koji su uticali na to da jedan od đaka izvrši samoubistvo 2011. godine, usled vršnjačkog nasilja, rečeno je na današnjoj sednici Odbora.

Ukoliko Skupština grada Niša na narednoj sednici prihvati predlog Odbora za imenovanje, u OŠ ,,Sreten Mladenović Mika“ biće smenjeni članovi školskog odbora koji su u vreme samoubistva jednog od učenika, zajedno sa tadašnjom direktorkom, doneli rešenje da škola ne snosi nikakvu odgovornost, pojašnjava predsednik Odbora za imenovanje SG Dejan Jovanović.

Osim ovoga, Odbor za imenovanje je uputio inicijativu većini osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, da upute svoje predloge za naredni mandat školskih odbora, jer stari ističe u junu.
Odbor je razmatrao i inicijativu roditelja Nenada Stanojevića, u vezi sa direktorom Osnovne škole Zoran ĐinĐic u Brzom Brodu.

Povezane vesti

 • Dragana

  Bilo je krajnje vreme da neko iz lokalnih vlasti,neračunajući one koji su sve vreme pokušavali da zataškaju ovaj slučaj,napokon reaguje.
  Prosto je bilo neverovatno da jedna škola nonšalantno odbaci nalog prosvetne inspekcije za smenu tadašnje direktorke nakon utvrđenih neverovatnih propusta i prikrivanja nasilja u školi nad Aleksom,čak u tri navrata su odbili i nalog i postupanja Zaštitnika građana R.Srbije nakon identično utvrđenih propusta i nisu reagovali niti bilo ko iz školske uprave nakon pravosnažne presude suda kojom su odgovorni iz škole i bivša direktorka osuđeni za svesno prikrivanje nasilja nad Aleksom u školi,da podsetimo bilo ih je osam slučajeva !!!? O tome da su odluke škole i školskog odbora bile smejanje nama u lice i našem pokojnom sinu,ne želim da govorim.
  Ono što je bitno,postavlja se pitanje ko stoji iza ovakvih odluka pomenutog školskog odbora i direktorke jer to svakako nisu mogli i smeli bez podrške nekog „iznad“ mada ko je iole upućen u školstvo grada zna da je to Školska uprava Niša,tačnije pojedinci iz te uprave.Takođe se sada nakon ovoga postavlja zakonitost tadašnjeg izbora nove direktorke od strane ovog školskog odbora koja je u tom trenutku bila predsednica istog jer je evidentno da su radili protiv zakona !?
  Iako je ova odluka Odbora za imenovanje zakasnila i u neku ruku simbolična za utehu je da šalje poruku da je sa ovakvim kriminalnim radnjama u niškim školama,čast izuzecima došao kraj kao i onima koji ih štite a protiv kojih će određeni organi nadamo se u najskorije vreme pokrenuti više krivičnih prijava iz širokog spektra njihovog delovanja !?

  Dragana,Aleksina mama

  • nevena vrankovic

   Skupština grada i Odbor za imenovanje imaju obavezu i moralnu i zakonsku da postave pitanje zakonitosti izbora sadašnje direktorke koju je izabrao upravo ovaj školski odbor a koja je i učestvovala u ovom kriminalu odnosno moraju da traže njenu smenu.Ovo je pre svega u interesu svih nas i pre svega naše dece a kao poruka da nema nedodirljivih ! Takođe se postavlja pitanje ko stoji iza ovakvih odluka jednog školskog odbora i škole jer očigledno je da oni takve odluke nisu smeli samostalno da donesu ?