018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbor za imenovanje predlaže novog v. d. direktora Fonda za razvoj (VIDEO)

Odbor za imenovanje Skupštine Grada predložiće novog vršioca dužnosti direktora Fonda za razvoj i samofinansiranje zajedničkih potreba građana, najavio je predsednik Odbora Dejan Jovanović.

Na Sednici Odbora predložili su i nove članove školskog odbora OŠ “Sreten Mladenović Mika”, koji će se, nadaju se u Odboru, bolje brinuti o bezbednosti učenika.

Konkurs za direktora Fonda za razvoj i samofinansiranje potreba građana je propao jer su članovi Upravnog odbora povukli odluku da se na tu funkciju imenuje kandidat Miroljub Milanović, kažu u Odboru za imenovanje. Za vršioca dužnosti direktora Fonda, Odbor će predložiti Slađanu Nikolić, diplomiranu pravnicu.

Na prethodnoj sednici Odbora za imenovanje razrešeni su članovi školskog odbora OŠ “Sreten Mladenović Mika” zbog toga što su u vreme samoubistva jednog od učenika, zajedno sa tadašnjom direktorkom, odlučili da škola nema nikakvu odgovornost. Sada je Skupšini Odbor predložio nove članove.

Na 31. sednici Odbora za imenovanje, članovi su predložili nove članove Upravnih odbora Istorijskog arhiva, Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu i Pozorišta lutaka. Kako kažu, članovi UO koji su neredovni na sednicama ubuduće neće biti na tim funkcijama, već će postavljati angažovanije ljude, dodaje Jovanović.

Povezane vesti

  • Dragana

    Odbor za imenovanje je doneo odluku u skladu sa zakonom a u vezi kršenja istog od strane školskog odbora OŠ „Sreten Mladenović Mika“ i to je iako njihova obaveza u ovom trenutku za pohvalu jer nije svakodnevna pojava,čak šta više.
    Nakon svega,postavlja se pitanje,ko je odgovoran za nepoštovanje zakona prethodnog Odbora za imenovanje koji iako je bio upoznat sa ponašanjem školskog odbora pomenute škole i zahtevima prosvetne inspekcije da postupaju po zakonu,svesno zataškao njihove propuste ? Da li Skupština grada ima obavezu da kao osnivač pomenutog školskog odbora i same škole pokrene krivičnu odgovornost protiv sada već smenjenih članova školskog odbora i same škole a naročito prema bivšim članovima odbora za imenovanje koji su kao telo Skupštine svesno prikrili tj. nisu hteli da reaguju u tom trenutku iako su imali zvanične zahteve za to ?

    Dragana,Aleksina mama