018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbor za imenovanje: Ovakve odluke su i u prošlosti izglasavane (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Direktor niškog vodovoda Dejan Andrejević, i predsednica Saveta za mlade grada Niša, Adrijana Anastasov, mogu da obavljaju dve funkcije, od kojih je jedna narodni poslanik republičke Skupštine. Ovakvu odluku i saglasnost dobili su od Odbora za imenovanje niške skupštine, čiji članovi navode da ova odluka nije obavezujuća niti za njih, niti za Agenciju za borbu protiv korupcije, koja daje konačan stav o tome.
Saglasnost i pozitivno mišljenje o mogućnosti da jedna osoba obavlja dve funkcije, jeste formalno pravna odluka ovog skupštinskog tela. Kako kažu u Odboru za imenovanje, ovakve odluke su i u prošlosti izglasavane, ali je konačna odluka na Agenciji za borbu protiv korupcije.
Kako kažu u ovom skupštinskom telu, praksa je pokazala da njihovo mišljenje uopšte ne mora da se slaže sa mišljenjem Agencije za borbu protiv korupcije, za šta navode i neke primere.
Na ovoj sednici Odbora za imenovanje trebalo je da se daju predlozi o imenovanju školskog odbora niške škole Sreten Mladenović Mika, ali zbog administrativnog zastoja taj slučaj je ostavljen za iduće skupštinsko zasedanje.