018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbojkašice Srbije kvalifikacije za SP počinju u trećem kolu

Odbojkašice Rusije i Nemačke igraće na Svetskom prvenstvu koje će sledeće godine da se održi u Italiji, pošto se sastaju u finalu Evropskog  2013. u Berlinu. Iz Evrope će na SP 2014. u konkurenciji odbojkašica  igrati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora Prvenstva.   

Treća runda kvalifikacija za SP 2014. odigraće se od 3. do 5. januara  2014, a 20 reprezentacija biće podeljeno u pet grupa. Plasman u treću  rundu kvalifikacija izborili su Srbija, Turska, Poljska, Holandija, Češka,  Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan, Hrvatska,  Belorusija, Belgija, Ukrajina, Slovačka, Estonija i Kipar, ukupno 17  reprezentacija.

Turnir druge runde kvalifikacija za SP 2014. odigraće se od 2. do 6.  oktobra u Ranani, u Izraelu, a pored domaćina na turniru će igrati Crna  Gora, Švajcarska, Mađarska, Grčka i Letonija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u treću rundu će izboriti tri selekcije.

Plasman na sedamnaesto SP 2014. u konkurenciji odbojkašica iz treće runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i dve najbolje  drugoplasirane selekcije.

Povezane vesti